Wednesday, 30 October 2013

Badan Kepenatan..


Morning peeps,

I am so sleepy.

Seriously

I can't open my eyes.

Sob sob sob

you guys know what, I went to pantry, then my boss borak-borak, but I was blurring..

what to answer, what this term in English.

I feel like, ermmm whats wrong with you girl.

It is easy term..even a kid know that

but I am so sleepy now

what to do

huhuhuhuhu



I want to sleep

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Tuesday, 29 October 2013

Again..

I am sick!

sob3

Serius ni paling sengal!haha.
ok x leh gelak banyak sakit perot.
sob3

Now, I am at the office...
I feel like I am dying!!!
waa

we are!



:(

Monday, 28 October 2013

Progress..


Assalamualaikum readers :)

Today is Monday and snooooozeeee..hmmm.. I love weekened very much even though nothing to do at home.haha.
But, during weekend, I love weekdays.
Manusia memang x pernah bersyukur kan
 -__________-

Opss actually nak cerita pasal program kurus.

Alhamdulillah, almost 2 months and 10 days, I loss 7kg.

Still need to work harder  :)

I snapped a picture semalam, tapi blur lak plus malu lah ambik gambar dalam gym.

At first month , I loss 4.5kg right, but then for 2nd month, nak loss 500gram pon rasa payah.

Then luckily, ada my friend, azman, dia tengah usaha nak kurus jugak, he told me yang memang bulan ke 2 x d perubahan, sebab time tu badan kita tengah membina otot. X taw betol ke x.haha.
Tapi angguk-angguk je la, sebab nak sedap kan hati dan nak elak dari give up kan.

And after 2 month tu, baru la start turun lg 2.5kg, 

ok lah slowly kan, x kan tiba2 terus hilang 20kg.haha.

So, now terasa badan kecik, tapi peha ni bila nak kecik, nk kena penampar betol lah peha ni.

cepat lah kecikkkkkk!!!!

Doakan saya kurus okay peope

Saya nak kawen okay.

Apsal gemok x leh kawen ke?

No lah, just want to be a beautiful bride and wife yang comel kepada incik Hisyam.

^________________^


Tuesday, 22 October 2013

Perniaga Online Yang Tidak Jujur!..

Salam peeps,

How was your raya eid adha?
Is it good? Are had enough "pengorbanan"?

So,actually, for Raya, I went to my hometown for 6 days.
Heaven sangat sampai pelamin dengan baju x tengok lagi :'(
Saya janji, nanti bulan 11 saya balik lagi dan akan tengok apa yang patot.
huhu

Entry ni sebenar nya nak cerita pasal perniaga online yang sangat sangat x polite.
My adik order baju dengan dia ni for her college dinner.
Harga RM110. Ok la,sebelum ni dah pesan x payah beli lah sebab membazir jer.Tapi die nak jugak.
So kat rumah aritu tengok lah baju die,
rasa nak marah jer tgk baju die order, 
totally different dengna ape yang dia order.


Ini baju yang dia order

Ini baju yang dapat

Mata kau juling ke ape sampai salah bagi baju ni 

So, saya sebagai kakak, rasa sakit hati dengan perniaga online ni
minta refund balik baju yang die hantar ni since x dapat apa yang adik saya nak.
Tapi peniaga online ni kuang ajarrr gile gile
Orang cakap polite dah ni,
die reply nak marah2
kuang ajaqq betol.

Pastu nak salah kan kita order baju tu,
salah kan diri sendri lah ya.
pastu tengah bebel2, die cakap,
salah suplier lak
ok fine,
salah spplier,
dah taw salah, kau hantar kenapa.
macam kurang cerdik gak.
nak duet punya pasal,
sanggup hantar je baju pape.
Ini satu hal

Then last2, 
dia sanggup refund balik duet lepas cakap kat die,
kita akan tanggung kos postage.
Then pagi2 lagi my adik dah g pos baju, pastu bg tracking no.
Lepas tu tunggu punya tunggu x refund pon duet.
rasa nak marah betol.
salah orang betol die ni.
Miss Nurul habak kat die,
kalau sebelum pukol 12mlm ni die x refund duet, nak buat aduan pengguna.
haha
lantak la.
pastu die nk marah cakap x g bank lg.
kena guna mesin atm yang deposit tu.
weh perniaga online x d online banking
logik la sikit.
pastu ugut lg,last2 die minta akaun maybank.
before ni bagi cimb
kalau betol x d cimbclick, cakap lah awal2
nampak x bertapa die mencari alasan nak berdalih.
hah reti lak kau ya transfer
ada pon online banking.
so selamat la duet rm110.

Terima kasih.

Ini link perniaga online tu



Nak berniaga biar lah jujur,
biar lah sopan santun.
jangan kurang ajar.

Daaaa


:)



Friday, 18 October 2013

Wednesday, 16 October 2013

Baby Yang Bambam..dan Ibu yang Comey..


Counting the days,
nak tengok pelamin , baju nikah dan shopping goodies + hantaran.
Nampak sikit, tapi rasa nya dah dekat tarikh nanti makin sakit kepala.
Ok bukan nak cite pasal ni,
Nak cite pasal semalam punya cerita.
Semalam teringin gile nak makan maggie kari.
Rasa macam meronta2.haha
Dasyat kan
Pastu tengok iklan pizza baru tu pon,rasa macam sedap.
Rasa nak call terus delivery.

Then En Hisyam cakap mengidam macam mengandung anak sulung.haha
sengal.

Pastu cakap kat die, kalau mengandung, xnak baby bambam
sebab nanti mesti sakit nak bersalin.
waaa scary.

Sebab his officemate, dapat baby comey dan tembam.
lama nak keluar budak tu,
8jam dalam lobour room.
woo x sanggup.

scary

Pastu si tunang cakap, 
x nak baby gemok,
mak die x leh gemok.
haha
Boleh kah mengawal nafsu makan semasa mengandung
sebab kebanyakkan ibu mengandung mesti chubby, comel dan berseri2

hehe




:D

Tuesday, 15 October 2013

Pertandingan Kucing Hot..


 That day,ada pertandingan kucing cantik kat Bukit Jambul.
Tapi susah nak snap picture sebab indon pon ramai lah.aiskh sesak2
Ni jelah gambar yang mampu snap.
aiskh








:)

Monday, 14 October 2013

Food in A Day..


Ni hari menghabiskan wang ringgit walaupon poket kering
Durian Creep RM10
Red Velvet RM10
Pizza Big Box + add on soup + garlic bread RM51

Oh plus that day, mak Mr Hisyam call my ma nak cakap pasal wedding,tapi handphone abah ada dengan saya.
hehe
sebab abah suh cari baju baru untuk handphone die.
haha

So,keesokkan nya baru lah mak mertua dapat borak dengan ma

:)


















Yumyumyum

^__________^