Thursday, 19 December 2013

November,22,2013..

Assalamualaikum people,

It' s been long I didn't update my blog.
Actually many thing was happen in my life,upside and down.
zzzz
It's really break my heart, but Alhamdulillah redha :)

Pada 22/11/2013, masa perjalanan ke tempat kerja, saya telah dilanggar kereta, dimana sampai sekarang sendiri x ingat macamana jadi. Maybe time tu unconscious kejap kan.
Yang ingat ada kat tepi jalan mulut bebel apa ntah, sambil lap darah yang penuh muka.
Masa tu jugak kak ana, my colleague ternampak, dia stop lak.
Kak ana ni cte time tu miss nurul didn't recognise her.Hah gile kau.haha.Maaf kan beta.
Beta x sengaja. Memang time tu macam orang x betol.
Then x lame tu farah lak stop.
Yang Farah ni ingat kak ana yang accident sebab die nampak kereta kak ana.
Adoii. So, tgu la ambulans datang. Masa ni macam orang yang mamai lagi.
Kemudian dekat hospital baru lah nak start nanges bagai, nak rasa sakit. Sadis gile time ni.
Dekat hospital, doc check tulang takot patah kan.Then gigi, otak.Settle baru lah jahit dahi dengan dagu. Okay serius sakit weh. Walau dah bius.Boleh rasa lagi tajam jarum tu hah. Then aritu kena tahan ward sebab die takot ada gegaran otak kan.So menetap lah di hospital penang hari tersebut.
Thanks to farah yang teman miss nurul masa ni.
Lepas tu dalam pukol 3, pergi dental. Masa ni memang nanges2 jugak, sapa x sedih nak kawen, gigi 4 lak tu patah. ada yang tercabut terus.Doc tu dok pujuk lagi la kita nanges kan.
Opss lupa nak cte masa dalam ward tu br nk g tandas,tengok muka sendiri nanges gile2, muka bengkak gile2, bibir tu kalah angelina jolie dah. Tangan berdarah banyak.Dush nak pengsan rasa. :(

Sekarang ni dah almost 4 weeks kejadian tu berlaku. Alhamdulillah, redha dengan kejadian tu. Tapi sedikit pon tidak pada orang yang langgar tu. Miss Nurul x marah, manusia buat kesilapan, tapi die lari tu yang buat kita bengang.x bertanggungjawab.Semua benda miss nurul kene tanggung sndri, sebab die lari.
Motor, kos rawatan gigi, smua sendiri. Lebih kurang 1k jugak smua tu.
Semoga ada rezeki lain buat saya.insyaAllah. 

Ops lupa nak cte, 2nd day accident tu angah sekeluarga and my fiancee datang.
My fiancee datang tu yang terharu sangat.Dia dari Kemaman, g lumut.
Sampai Lumut terus mai Penang lak.
waaa nanges I tengok you.
hehe
Drama air mata tu biasa lah kan terjadi, sebab tengah sedih.hehe

Then hari ke-3 baru lah kitorang gerak balik Lumut.
Seminggu di Lumut,
2 minggu di KB.

:)

Syok cuti lama kan.hehe.

ok habis dah cte pasal saya.

Pasal Mr Hisyam lak.
Haritu rumah beliau banjir teruk.
3-4 Hari jugak die kat pusat pemindahan banjir.
Dengar kata rumah nampak bumbung je.
Mase ni dah risau dah.
Ada satu malam tu bercakap dengan ma die,ma die cakap kalau rumah macam tu, terpaksa postpone kawen,
waaa time ni sedih gile2 dah sebab masa accident tu dah pk mcm2.
Tapi alhamdulillah, rumah die air naik sampai lutut, Tidak seperti khabar angin.
Tapi sekrang x leh buat preparation sangat, sebab Mr hisyam bz kemas rumah dan sebagai nya.

Kemudia cerita ke 3.
My abah baru je lepas buat operation mata.
dekat 6 hari jugak.Fuh penat toksah cakap.
penat lah
ulang alik hospital, tdo sana.
smua nye berjalan dengan lancar.

Penat dah.hehe

to be continue

dengan picture okay

:)

Tuesday, 12 November 2013

1st Anniversary..


Clap clap clap

I can't believe it.
It is a year that I've been working with INTEL

So apa perasaan nya?

x sabar nak dapat peluang kerja lain selain INTEL.

Why?

Hmm too much discrimination here.
Racist

Chinese, Malay, Indian

Kita kan 1 Malaysia

Yeah 

Tapi diorang hanya membantu bangsa diorang sahaja

why you say such a bad racist stuff?

okay let me tell you

It's almost a year kot, Intel freeze the hire for new worker,
so no permanent job, only contract and a graduate trainee.

but a few days ago,
I saw so many Chinese,
as permanent in Intel,
had been hired!
what the ---- la kan.
Bila yang melayu tanya pasal nasib diorang di Intel,
jawapan manager,
oh sorry, there's still no open for permanent.
Still freeze.

You guys can see right,
Yang melayu di tendang,
di marah
di buang

Nasib la bile chinese yang mendominasikan Intel.

Good Job!



So, for this survey,
I tanda neutral je,
tengah-tengah between agree and disagree

daa

^______________^

I LOVE INTEL!


Monday, 11 November 2013

#Vacation

Makin lama, makin ketandusan idea nak update apa since dekat penang, rasa macam loser, lonely. sob3
Weekend dulu x macam weekend sekarang,
Weekend sekarang, lepak rumah tengok tv, bc novel, then cari makanan,bungkus, mkan kat rumah, tengok tv lg.
Ohhh myyyy loser sangat okay!
haha

Tapi nak buat macamna, memang x tw nak buat apa kat penang kan.
Shopping mall dah penat pusing, duet pon dah banyak mengalir.

Oh bt the way,
last week, I had a small vacation with Hisyam's Family.
Vacation sangat kan
haha
Kitorang cari barang kawen sebenarnya.
Setakat ni,hal goodies dah settle dah.
Sekarang fokus untuk hantaran lak lah.
x cukup lagi 11-13..
Banyak sangat hookeyyyy.
Baru ada 5.haha

Emm so, my friends tanya macamne dengan bakal mertua?
haha
Alhamdulillah, diorang baik,
cuma maybe segan2 lah jugak kan.
Sebagai bakal menantu yang baik,
saya jgk kena lah rajin tolong2.
Memang rajin pon.hehe
Mak dia banyak masak.
Paling suka mee goreng.
yumyum

so, balik penang timbang,
naik 2KG,
Ya Allah....
sob3, so harini baru nk start gym balik.
Jom lah istiqamahkan diri.
hehe

Thursday, 7 November 2013

Friday, 1 November 2013

Kepantasan Ku..


Ujian pada hari Jumaat

Boleh try sini :

Malay

English

Doakan saya dapat kerja terengganu pleasssseeee....

Actually ujian ni untuk isi borang kerja jawatan kosng di UMT,
sebagai pegawai tadbir & pegawai penyelidikan.
Mana taw ada rezeki kan, 
dapat kerja dekat2 dengan suami.
ceitt x kawen lagi dah panggil suami.
haha

Penat gile wat ujian menaip ni,
sebba first time, mula2 buat dapat lebih kurang 40 je.
slow kan,
so try buat lg, and dapat la korang tengok result.
Rasnya yang english lagi senang sebenarnye, sebab word pendek2,
cuba lah test speed korang.hehe

Bye2

:)

Wednesday, 30 October 2013

Badan Kepenatan..


Morning peeps,

I am so sleepy.

Seriously

I can't open my eyes.

Sob sob sob

you guys know what, I went to pantry, then my boss borak-borak, but I was blurring..

what to answer, what this term in English.

I feel like, ermmm whats wrong with you girl.

It is easy term..even a kid know that

but I am so sleepy now

what to do

huhuhuhuhu



I want to sleep

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Tuesday, 29 October 2013

Again..

I am sick!

sob3

Serius ni paling sengal!haha.
ok x leh gelak banyak sakit perot.
sob3

Now, I am at the office...
I feel like I am dying!!!
waa

we are!



:(

Monday, 28 October 2013

Progress..


Assalamualaikum readers :)

Today is Monday and snooooozeeee..hmmm.. I love weekened very much even though nothing to do at home.haha.
But, during weekend, I love weekdays.
Manusia memang x pernah bersyukur kan
 -__________-

Opss actually nak cerita pasal program kurus.

Alhamdulillah, almost 2 months and 10 days, I loss 7kg.

Still need to work harder  :)

I snapped a picture semalam, tapi blur lak plus malu lah ambik gambar dalam gym.

At first month , I loss 4.5kg right, but then for 2nd month, nak loss 500gram pon rasa payah.

Then luckily, ada my friend, azman, dia tengah usaha nak kurus jugak, he told me yang memang bulan ke 2 x d perubahan, sebab time tu badan kita tengah membina otot. X taw betol ke x.haha.
Tapi angguk-angguk je la, sebab nak sedap kan hati dan nak elak dari give up kan.

And after 2 month tu, baru la start turun lg 2.5kg, 

ok lah slowly kan, x kan tiba2 terus hilang 20kg.haha.

So, now terasa badan kecik, tapi peha ni bila nak kecik, nk kena penampar betol lah peha ni.

cepat lah kecikkkkkk!!!!

Doakan saya kurus okay peope

Saya nak kawen okay.

Apsal gemok x leh kawen ke?

No lah, just want to be a beautiful bride and wife yang comel kepada incik Hisyam.

^________________^


Tuesday, 22 October 2013

Perniaga Online Yang Tidak Jujur!..

Salam peeps,

How was your raya eid adha?
Is it good? Are had enough "pengorbanan"?

So,actually, for Raya, I went to my hometown for 6 days.
Heaven sangat sampai pelamin dengan baju x tengok lagi :'(
Saya janji, nanti bulan 11 saya balik lagi dan akan tengok apa yang patot.
huhu

Entry ni sebenar nya nak cerita pasal perniaga online yang sangat sangat x polite.
My adik order baju dengan dia ni for her college dinner.
Harga RM110. Ok la,sebelum ni dah pesan x payah beli lah sebab membazir jer.Tapi die nak jugak.
So kat rumah aritu tengok lah baju die,
rasa nak marah jer tgk baju die order, 
totally different dengna ape yang dia order.


Ini baju yang dia order

Ini baju yang dapat

Mata kau juling ke ape sampai salah bagi baju ni 

So, saya sebagai kakak, rasa sakit hati dengan perniaga online ni
minta refund balik baju yang die hantar ni since x dapat apa yang adik saya nak.
Tapi peniaga online ni kuang ajarrr gile gile
Orang cakap polite dah ni,
die reply nak marah2
kuang ajaqq betol.

Pastu nak salah kan kita order baju tu,
salah kan diri sendri lah ya.
pastu tengah bebel2, die cakap,
salah suplier lak
ok fine,
salah spplier,
dah taw salah, kau hantar kenapa.
macam kurang cerdik gak.
nak duet punya pasal,
sanggup hantar je baju pape.
Ini satu hal

Then last2, 
dia sanggup refund balik duet lepas cakap kat die,
kita akan tanggung kos postage.
Then pagi2 lagi my adik dah g pos baju, pastu bg tracking no.
Lepas tu tunggu punya tunggu x refund pon duet.
rasa nak marah betol.
salah orang betol die ni.
Miss Nurul habak kat die,
kalau sebelum pukol 12mlm ni die x refund duet, nak buat aduan pengguna.
haha
lantak la.
pastu die nk marah cakap x g bank lg.
kena guna mesin atm yang deposit tu.
weh perniaga online x d online banking
logik la sikit.
pastu ugut lg,last2 die minta akaun maybank.
before ni bagi cimb
kalau betol x d cimbclick, cakap lah awal2
nampak x bertapa die mencari alasan nak berdalih.
hah reti lak kau ya transfer
ada pon online banking.
so selamat la duet rm110.

Terima kasih.

Ini link perniaga online tu



Nak berniaga biar lah jujur,
biar lah sopan santun.
jangan kurang ajar.

Daaaa


:)



Friday, 18 October 2013

Wednesday, 16 October 2013

Baby Yang Bambam..dan Ibu yang Comey..


Counting the days,
nak tengok pelamin , baju nikah dan shopping goodies + hantaran.
Nampak sikit, tapi rasa nya dah dekat tarikh nanti makin sakit kepala.
Ok bukan nak cite pasal ni,
Nak cite pasal semalam punya cerita.
Semalam teringin gile nak makan maggie kari.
Rasa macam meronta2.haha
Dasyat kan
Pastu tengok iklan pizza baru tu pon,rasa macam sedap.
Rasa nak call terus delivery.

Then En Hisyam cakap mengidam macam mengandung anak sulung.haha
sengal.

Pastu cakap kat die, kalau mengandung, xnak baby bambam
sebab nanti mesti sakit nak bersalin.
waaa scary.

Sebab his officemate, dapat baby comey dan tembam.
lama nak keluar budak tu,
8jam dalam lobour room.
woo x sanggup.

scary

Pastu si tunang cakap, 
x nak baby gemok,
mak die x leh gemok.
haha
Boleh kah mengawal nafsu makan semasa mengandung
sebab kebanyakkan ibu mengandung mesti chubby, comel dan berseri2

hehe




:D

Tuesday, 15 October 2013

Pertandingan Kucing Hot..


 That day,ada pertandingan kucing cantik kat Bukit Jambul.
Tapi susah nak snap picture sebab indon pon ramai lah.aiskh sesak2
Ni jelah gambar yang mampu snap.
aiskh








:)

Monday, 14 October 2013

Food in A Day..


Ni hari menghabiskan wang ringgit walaupon poket kering
Durian Creep RM10
Red Velvet RM10
Pizza Big Box + add on soup + garlic bread RM51

Oh plus that day, mak Mr Hisyam call my ma nak cakap pasal wedding,tapi handphone abah ada dengan saya.
hehe
sebab abah suh cari baju baru untuk handphone die.
haha

So,keesokkan nya baru lah mak mertua dapat borak dengan ma

:)


















Yumyumyum

^__________^