Saturday, 31 August 2013

The Conjuring..

I gave 8/10

Cerita ni mengisahkan pasal satu family ni baru beli rumah dari lelongan bank.
Excited diorang dapat rumah baru.
Masa diorang sampai rumah ni, anjing menyalang2, x nak masuk,tapi owner die mcm buat x tw je la,
sampai la keadaan jadi lebih buruk.
Bunyi pintu buka tututp, then anak die dok hantuk2 kepala kat almari lah, kne tarik kaki masa tido, macam2 la, korang kena tengok.
Tengok cite ni x d lah takot gile2, 
sebab lepas tengok,saya still boleh tido dengan aman damai dan lena sekali.
Plus, cite ni pasal family,
tiada unsur lucah.haha.
Boleh la adik , kakak, abang pergi tengok 









Boleh google for more info,
okay.

:)



Friday, 30 August 2013

Access Denied....


HI peeps,

Currently, so boring..why?? Because I cannot do anything, my access have been terminate! It's been 2 weeks,I am waiting for my access. Stress nya, satu kerja pun x boleh buat,since semua kerja memerlukan access.

So, why it is happen?

Here the story, my contract will end this November. So, I have 3 months more to go..
Under Intel policy, they cannot give the access because, they want me to forget everything about their technology...I guess...Hmm.. then yesterday,my manager come and talk to me, that I have to extend my contract for 3 month more,because, If I didn't accept the job, I cannot do any job...but I have to do another job,like HR, Reporting stuff... gila apo...waa..

So,Dengan hari rela, saya accept untuk extend contract 3 bulan lagi.
Sempat la kumpul duit untuk kawen kan.
Ok la bulan 2 habis contract, bulan 4 nak kawen... so 2 month, I have to do preparation..
So dalam tempoh kerja 6 bulan lagi ni, memang jadi kedekkk ler. Terpaksa ok. kawen punya pasai...

-_______________________-

!!!!!!!

Tuesday, 27 August 2013

Saloma Sangat kan Kita!..

Ini masa on the way to Wedd's Farah
x berapa nak saloma pon pinggang lebar macam tayar.

ok fine

daa

:)



:)

Monday, 26 August 2013

Bila satu Nikmat di tarik..


 Kaki berdenyut-denyut,
tapi gagah kan untuk berjalan.
Cepat sembuh.
  

...................


Sunday, 25 August 2013

Hazy Day..


Shawl : RM10
Long Dress : RM25

p/s i wanna buy a new cardigan, yang ada corak-corak tu, tapi x jupa kain yang selesa lagi T_T

Nowadays, people wearing striking colour.haha.
like 
blue and yellow
purple and pink
blue and green

kalau dulu,orang cakap, 
die ni x pandai matching warna ke ape.
tetapi 
sekarang nie,
ini semua style, fashioned.

Selamat mengikut peredaran masa!

:)

Friday, 23 August 2013

Snogurt's Raya 2013

Accompany my sister to JPJ, for her driving car license.So,wake up in the "early: morning to help our parents, kemas-kemas rumah dan kedai dulu.
Bila ma abah dah pulang, baru lah kitorang boleh kuar, hehe..
XTak de lah susah hati nak tinggal kan ma abah bila semua di tanggung beres.
So, after done with her driving car license, heading to kb, kedai tudung Murah.
Opsss before that,we saw, "SNORGURT"...
Oooo baru ada dekat KB, dekat johor pernah pergi.
Adik saya teruja, terus kitorang singgah ke snorgurt.
Plus ada discount 15%.
so, 100gram about rm3+

Here's the pictures :)























pinkish!!!

I like...

hehee



Thursday, 22 August 2013

I'm Getting Married...Yeahhhhhh..

Salam peeps,

How are you?
Mine? Great,fasting today. 

xoxoxoxo

Ok,back to the entry title "I'm getting married"...
I'm so super duper excited

but

but

but

En. Tunang said,

Kurus dulu!!!!!

waaa..



so, I try harder to be slimmer. Nak kawen dengan kita, tapi dengan lemak x nak. Siap tanya lemak x leh di jual ke?Sengal.

Okay di akui gemok skrg weh.



So, for his sake and for my own la of course, saya nak kurus.

Harapnya saya istiqamah dalam menurun kan berat badan.

Sekarang rajin pergi gym after kerja,

Then malam x makan, kalau lapa, buat air milo kosong, without milk or sugar and a bite of cookies.

Seksa???Stress??

Memang lah,pada awal nya, then now, macam dah terbiasa kot.

Mak,saya nak kawen tahun depan.

April soon :)


Wednesday, 21 August 2013

Polka dots Day..


Saya janji,saya x mau pakai baju polkadots ni lagi.
Baju ni mengembang semacam, menampakkan saya lebih gemok dari biasa.
Terima kasih pada tiang2 bunga,di hari perkahwinan farah,
sebab memberi ruang untuk saya menyorok,
untuk menampakkan saya kurus "sedikit".


Terima Kasih.

:(

"KESAL"

Tuesday, 20 August 2013

Puding Triffle For Raya..


My dessert :)

It is easy as abc
you should try it.

Bahan-bahan :
Roti gulung
Cocktail
Tepung custard
Susu cair
Agar-agar serbuk
Telur Ayam
Gula

At first,
susun roti gulung yang dah dipotong ke dalam bekas pilihan korang sendiri.
That day,MisS Nurul gne bekas yang Mr Hisyam bagi kat my ma.
Is it for dessert?
Main hambik je.hehe.

For second layer,
Panaskan susu cair,gula,tepung custard 3 spoon, Gula secukup rasa.
Jangan kacau lame sangat sebab nanti tepung custard akan mula jadi berketul-ketul.
Nanti korang sakit hati lak.

So,letak dalam bekas,yang dah disusun rotinya.
Biar sejuk sikit,then dah keras sikit 2nd layer,
taburkan buah cocktail.

Untuk agar2 tu, boleh tengok arahan pada kotak.
Ikot betol2 sbab kalau salah sukatan,jelly susah nak keras.

Bila dah mendidih curah kan kat atas sekali

Siap

:)




:)